Cresc livrarile de PC-uri. Conform estimarilor International Data Corporation (IDC), volumul de sisteme PC livrate la nivel mondial va atinge i acest trimestru aproximativ 33,4 milioane de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 18,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut si de 10,1% fata de trimestrul anterior. Cresteri importante sunt preconizate a se iregistra i zona Asia-Pacific, cu rate anuale de 36% respectiv 35%. Cererea de piata a SUA continua sa fie ridicata, iregistrind o rata anuala de aproximativ 10,6% si o crestere de 13,4% fata de trimestrul anterior. Conform acelorasi estimari ale IDC, i Europa Occidentala, livrarile de PC-uri vor creste cu aproximativ 7,5% fata de trimestrul anterior si cu 14,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

NetConsulting este Cisco Reseller. Cisco Systems este o firma americana din California. Cu o cifra de afaceri de peste 16 miliarde de dolari, Cisco este liderul mondial i productia de echipamente si solutii destinate interconectarii prin Internet. Pozitia pe piata romineasca de IT si echipa de specialisti ale Net Consulting au facut ca firma sa fie aleasa ca partener de catre Cisco Systems. Gama de produse Cisco este foarte larga: interfete si adaptoare diverse, hub-uri, platforme optice, routere, switch-uri, precum si aplicatii pentru managementul de retea.

TotalSoft lanseaza Charisma versiunea 2.0. Noua versiune Charisma Web Enable este singurul sistem integrat de Resurse Umane si Salarizare de pe piata IT din Rominia. Charisma integreaza sistemul de resurse umane (evidenta personalului, beneficii, evaluari, recrutari, scolarizari, asigurari, sistem de pontaj automat, generarea automata a organigramei) cu sistemul de calcul al salariilor, complet configurabil (sisteme de calcul nelimitate, timp real, rapoarte configurabile, fise fiscale, modelarea bugetului, centre de profit-cost, time sheet).

Adaptec Inc. a dat mina cu Flamingo. Adaptec Inc., lider mondial al solutiilor de conectivitate, a semnat recent un contract de distributie regional est-european cu Flamingo International SA, unul dintre cei mai importanti distribuitori IT din Balcani. Acordul itareste prezenta Adaptec i aceasta zona a Europei, avind i vedere ca Flamingo International va promova itreaga gama de produse Adaptec prin propriile subsidiare din Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova si Ungaria, ca si pe piata din Rominia. Prima carte virtuala romineasca Noesis anunta lansarea oficiala a primei carti virtuale din Rominia editata pe Internet i format Microsoft Reader. Cartea se intituleaza Antologia Virtuala Noesis si va putea fi accesata icepind cu 16 septembrie de pe site-ul www.noesis.home.ro.
Ea cuprinde peste 200 de pagini de eseistica, proza scurta, poezie, teatru si scenarii, textele fiind semnate de tineri autori, majoritatea premiati la concursuri literare importante sau publicati de edituri si reviste culturale.