114 milioane USD profit la BCR. Banca Comerciala Romina a realizat i anul 2000 un profit net de 2,5 ori mai mare decit cel obtinut i anul precedent. Dupa plata impozitelor, profitul net s-a ridicat la 2944 miliarde de lei, aproximativ 113,6 milioane USD. Rata rentabilitatii i raport cu cheltuielile a fost de 12,84%. Activul bilantier la sfirsitul anului trecut a fost de 69.720 miliarde lei (2,7 miliarde USD), capitalurile proprii totalizind 12.556 miliarde lei. Volumul creditelor acordate clientilor a fost de peste 72.000 miliarde lei, reprezentind 30% din valoarea creditelor neguvernamentale pe economie.

Depozit aniversar la Banca Transilvania. Cu ocazia implinirii a sapte ani de activitate, Banca Transilvania a lansat itre 14 si 28 februarie „Depozitul Aniversar”. Acesta se poate constitui pe 9 sau 12 luni, iar dobinda, ferma pe toata perioada constituirii depozitului, este de 40% pe an. Depozitul poate fi prelungit automat, iar dobinda poate fi capitalizata la cererea titularului.

BCR are un nou site. Banca Comerciala Romina a lansat noul sau site pe Internet la adresa WWW.BCR.RO. Pe noul site informatiile sunt structurate cu accent pe modalitatea de obtinere a produselor sau a serviciilor si pe costurile acestora. Navigarea a fost usurata mult, fiind posibila ajungerea la oricare dintre produsele sau serviciile prezentate prin maximum trei click-uri. Informatiile continute de fiecare pagina au maximum 35 kb viteza de accesare a unei pagini fiind foarte mare.

Un nou card VISA la BCR. Banca Comerciala Romina a lansat cardul de debit, i lei, VISA Electron. Noul card poate fi utilizat doar i mediul electronic (ATM-uri si POS-uri), fiind unul dintre cele mai sigure. Desi contul este i lei, pot fi extrasi bani i strainatate, conversia leilor i valuta tarii respective realizindu-se la cursul BNR. O alta facilitate importanta a noului card este descoperirea de cont. Titularul va putea extrage mai multi bani decit cei care exista efectiv i cont,
urmind sa plateasca dobinda pentru aceste sume. Cardul va fi utilizat, i special, pentru plata drepturilor salariale.

Cardurile Banc Post i valuta sunt mai accesibile. Banc Post a redus suma minima obligatorie necesara pentru deschiderea unui cont de card i valuta. Astfel, pentru cardul VISA Prospera, soldul minim initial a fost redus de la 3.000 la 500 USD, iar la cardul VISA Suprema de la 3.000 la 1.000 USD. De asemenea, soldul minim de garantie pentru cardul Prospera a fost redus de la 1.000 la 500 USD, iar taxele de emitere pentru ambele carduri au fost reduse de la 40 USD la 30.000 de lei.