Această maturizare completă a companiei în România a determinat trasarea liniilor strategice pentru perioada următoare, KWS Semințe stabilizându-se pe piața locală prin investiții importante în cercetare, producție, infrastructură, dar și în resurse umane.

KWS Semințe derulează în România cel mai amplu program de ameliorare porumb din Sud – Estul Europei, iar hibrizii creați aici performează în toată regiunea, un element cheie diferențiator pe piața de profil. În Europa, KWS deține opt programe diferite de ameliorare și o rețea largă de testare, motiv pentru care dezvoltă în fiecare an hibrizi competitivi, adaptați condițiilor pedoclimatice din fiecare țară. Urmând această direcție, lansările de hibrizi “românești” au format un portofoliu comercial care acoperă toate cerințele fermierilor și toate zonele de cultură a porumbului din România. De asemenea, compania locală se poate mândri că anul acesta, în premieră, un hibrid creat de KWS în România va fi lansat la fermele din Franța.

Începutul acestui demers strategic lansat chiar în Anul Centenarului, sub titulatura Proiect pentru România, a avut loc în urmă cu patru ani, când KWS Semințe a lansat KAMPARIS, primul hibrid de porumb creat de o multinațională în România și adaptat specificului pedo-climatic de aici.” a declarat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Dezvoltarea proiectului a reprezentat urmarea firească a deschiderii fermierilor români față de inițiativele cu notă autentic românească, știut fiind că un hibrid de porumb creat în condițiile specifice ale regiunii de cultură își va dezvolta caractere adaptate nevoilor locale.

 

„Succesul repurtat de Kamparis ne-a încurajat să continuăm, iar azi avem satisfacția să includem în acest Proiect pentru România un număr de șapte hibrizi de porumb 100% românești, astfel încât putem deja vorbi despre un portofoliu complet pe segmentul de maturitate FAO cel mai utilizat în România de fermierii noștri.” a spus dr. ing. George Mușat, Director Program Ameliorare Porumb FAO 300-400 al KWS pe Europa de Sud – Est.

„Proiect pentru România” a fost inaugurat într-un cadru exclusivist, cel al fermierilor de top din România, care practică agricultura de performanță la cel mai înalt nivel, cu ocazia celei de-a treia ediții a RALF (The Romanian Agriculture Leadership Forum), unde KWS Semințe a fost Master Partner pentru al treilea an consecutiv.

Am decis să continuăm colaborarea cu RALF, întrucât tematica acestui forum are la bază viziunea, acest tip de manifestări formând un cadru conjunctural în care încercăm să anticipăm viitorul în agricultură. Viziunea este o valoare importantă a companiei noastre, pe lângă independența pe care ne-am asumat-o în această piață agricolă globală guvernată de fuziuni” – a continuat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Portofoliul 2018 este foarte bine segmentat pe cererea pieței actuale, cu grupe de hibrizi delimitate în funcție de destinația în utilizare din oricare tip de fermă. Hibrizii din portofoliu au, în proporție de peste 90%, o vechime de cel mult patru ani, mergând în trend cu piața. Conceptul ClimaControl3 (grupa hibrizilor de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță) lansat în 2017 a devenit deja cunoscut de către o treime din piața de profil, iar o mare parte l-a utilizat în cultură sezonul acesta, înregistrând astfel una dintre cele mai rapide ascensiuni din agribusiness. Seria lansărilor de noi

hibrizi continuă și în 2018, cu Grupa de Performanță, respectiv grupa hibrizilor de porumb KWS cu rezultate de producție foarte bune în cazul fermelor cu practici agricole avansate, toți hibrizii componenți ai acestei grupe fiind creați în România.

 

Companie aflată pe locul trei la nivel național în domeniul în care activează, KWS Semințe deține un portofoliu de peste 5000 de fermieri și prezență națională la peste 50 distribuitori din toate categoriile. Firma a înregistrat o creștere importantă în ultimii doi ani, ajungând la o cotă actuală de piață de 13% și se poate mândri cu faptul că 9 din 10 fermieri români cunosc compania. Pe lângă managementul orientat spre performanță, din strategia de dezvoltare a KWS Semințe fac parte și investițiile constante în cercetare și dezvoltare, precum Stațiunea de Cercetare – Ameliorare de la Alexandria (județul Teleorman) – ale cărei baze au fost așezate în 2005, lansarea Stației de Uscare, Condiționare și Procesare Semințe de Porumb de la Siliștea, județul Brăila, în anul 2007, și a primului laborator privat de Control al Calității Semințelor din România, deschis în 2011, tot la Siliștea, județul Brăila. Totodată, în cei peste 16 ani de activitate pe piața locală, KWS Semințe a crescut de la un singur angajat la o echipă de 125 de persoane și se află în plină ascensiune, având toate premisele unei evoluții sustenabile în următoarea perioadă.