Kraft Foods a anuntat ca ofera de compensatii pentru angajatii fabricii de la Brasov a ajuns la un maxim de 30 de salarii, pornind de la un minim de 10 salarii.

“In ceea ce priveste pachetul compensatoriu, oferta Kraft Foods porneste de la un minim de 10 si pana la un maximum de 30 de salarii, in functie de vechime, data la care angajatul va pleca si pentru cazuri sociale. In concluzie, acest pachet include salarii compensatorii, bonus de retentie si asistenta speciala pentru cazurile sociale”, au declarat reprezentantii companiei.

De la data anuntului inchiderii fabricii, in noiembrie 2008, Kraft Foods a intrat intr-un proces de consultari cu reprezentantii angajatilor cu scopul de a identifica cele mai bune optiuni pentru a minimiza impactul disponibilizarii asupra angajatilor si pentru a dezvolta un plan social mai cuprinzator, peste prevederile cuprinse in Contractul Colectiv de Munca.

In prezent, procesul de consultari nu a ajuns la un rezultat pozitiv. “Am imbunatatit substantial oferta noastra initiala. Oferta de pana la 30 de salarii este una foarte competitiva si corecta”, a spus Lachlan Grave, Director General Kraft Foods Romania.

In afara de oferta financiara, compania a propus acordarea de asistenta fiecarui angajat in gasirea unui nou loc de munca. “Suntem intr-un stadiu avansat in acest demers si credem ca, in cazul in care consultarile vor avea un rezultat pozitiv, acesta ne-ar putea ajuta in gasirea de noi slujbe”, a adaugat Lachlan Grave.

“Data de 26 februarie este data limita pentru incheierea procesului de consultari. In cazul in care oferta facuta de Kraft Foods nu va fi acceptata pana la aceasta data, compania isi rezerva dreptul de a-si retrage oferta si a reveni la prevederile Contractului Colectiv de Munca, la care se adauga bonusul de retentie de 50% din salariul. De aceea, am mari sperante ca reprezentantii angajatilor vor accepta oferta noastra care este foarte competitiva si corecta”, a incheiat Grave.

Kraft Foods Inc. si-a anuntat in noiembrie anul trecut intentia de a inchide fabrica de ciocolata din Brasov pana la sfarsitul anului 2009 si de a consolida productia in alte unitati Kraft, in primul rand in Bulgaria. Acest lucru va atrage disponibilizarea a 440 de angajati.

Kraft este una dintre cei mai mari producatori de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de dolari, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 si Indicii Dow Jones si Ethibel.

Sursa: Kraft Foods