DNA a indisponibilizat bunuri si valori de peste 140 de milioane de euro, de la 1 ianuarie pana in 1 octombrie. Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro, a explicat Kovesi.

Totodata, ea a precizat că Parchetul anticorupție are nevoie de mai multi procurori, conform ziare.com.

"Unul dintre motivele invocate de Finante pentru neexecutarea hotararilor este ca nu se pot vinde imobile la pret bun de piata. Nu trebuie sa le vinzi. Multe institutii se plang ca nu au sedii. Si DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce sa platim chirie sau sa cumparam un sediu? Sunt atatea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date institutiilor publice, gradinite, scoli, poate spitale. O sa incerc anul acesta sa verific toate imobilele confiscate in baza dosarelor DNA pentru ca avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri sa il primim", a spus Laura Codruta Kovesi.

Declarația procurorului-sef al DNA a atras imediat o reacție din partea moderatorilor televiziunii patronate de familia Voiculescu.
Adrian Ursu, directorul editorial al Intact, s-a aratat ingrijorat de posibilitatea ca DNA sa doreasca sa se mute in sediul postului de televiziune Antena 3, mai scrie ziare.com.

El a spus ca, dupa lectura interviului, a inteles ca sefa DNA "nu exclude varianta de a se muta chiar aici in sediul Antena 3". "Deci va asteptam si maine in sediul DNA, la emisiunile Antenei 3", a glumit Adrian Ursu, miercuri seara, adresandu-se publicului telespectator in emisiunea Danei Grecu.