Proaspăt aleasă în funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi a lăsat să se înţeleagă că politicienii certaţi cu legea din România nu trebuie să răsufle uşuraţi. Kovesi a declarat la Digi24 că, ori de câte ori sistemul de justiție din România va avea nevoie de experienta ei, va răspunde prezent.

„Sistemul de Justiție a fost supus unui asalt nu doar prin comentarii în spațiul public, ci și prin încercări repetate de modificare a legislației prin introducerea unor amendamente în legislație sau prin încercarea de a modifica Codurile și cred că este foarte important ca Justiția să reziste în continuare, să-și facă treaba într-un mod profesionist. Când va fi nevoie de experiența mea în România voi răspunde ‘prezent’. Ori de câte ori în Sistemul de Justiție din România va fi nevoie de experiența mea, voi răspunde cu promptitudine și cred că experiența pe care o voi acumula în noua mea funcție va fi extrem de utilă în România”, a precizat Laura Codruța Kovesi.

Întrebată despre votul ambasadorului României la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, Kovesi a declarat că nu ştie cum a votat aceasta şi este obligaţia altor instituţii să verifice acest vot. Surprinzător, Laura Codruţa Kovesi a fost de acord cu premierul Dăncilă şi spune că nu este vorba despre vreo informaţie secretă şi că ar trebui clarificată.

„Nu știu cum s-a votat nici la primul vot, nici astăzi, nu am această informație într-un mod oficial. Cred că e obligația altor instituții să explice cum s-a votat și ce s-a votat. Din punctul meu de vedere, nu e o informație secretă și ar trebui clarificată. Pentru mine, faptul că mii și mii de cetățeni m-au susținut și încurajat în această procedură este o victorie pentru mine. Sper ca acest vot să schimbe un pic situația în sistemul de justiție și colegii mei să fie mult mai mobilizați și determinați să continue ce s-a început. Cel puțin când am condus eu DNA, rezultate sunt clare și vorbesc singure”, a declarat Kovesi.