“De la părinţii mei am învăţat, în primul rând, să fiu corectă în tot ce fac şi să fiu sinceră cu oamenii şi să-i tratez pe toţi în mod egal.

Părinţii mei au fost, pentru că tata nu mai este, buni tot timpul cu oamenii din jurul lor, au fost buni cu noi. Acesta este cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la ei”, a mărturisit Laura Codruţa Kovesi. în Europa FM.

Laura Codruța Kovesi şi-a amintit cum şi-a petrecut copilăria, alături de verişori şi de bunici, la ţară.

“Erau activităţile obligatorii, ca să zic aşa (n.r. muls vaca, întors otava, scos cartofi).

Ne strângeam mulţi copii din sat, toţi făceam acelaşi lucru. Câteodată mai uitam pentru ce suntem acolo şi mai aveam probleme că mai plecau vacile noastre în altă direcţie.

Ajutam tot timpul bunicii la activităţile zilnice. Era regulă: joaca, joacă, dar ne facem şi treaba”, îşi aminteşte Laura Codruţa Kovesi. 

Laura Codruța Kovesi a vorbit și despre viața privată.

“Poate singurul lucru care rămâne în viață după noi sunt copiii. Îmi doresc copil. Am două nepoate, fetele fratelui meu. Sunt extraordinare. Cea mare deja este studentă. Cea mică este încă la liceu.

Meseria de părinte cred că e cea mai grea din lume. Atunci o să văd cu adevărat dacă o să mă descurc. Acolo sunt provocările cele mai mari. Îmi doresc și eu acest lucru”, a spus Laura Codruța Kovesi în emisiunea La Radio cu Andreea Esca.

Kovesi a vorbit și despre dosarele penale în care este anchetată și despre funcția de procuror-șef european.

”Este clar că această chestiune cu dosarul penal, care … Văd că este plin de coincidențe.

Am înțeles că s-a început urmărirea penală exact înainte de a merge la audiere, după ce era un dosar vechi de un an de zile. O altă coincidență este după ce m-am întors.

 

Deci mă întorc din Parlamentul European și primesc citație pentru când? Pentru 7 martie, când se votează din nou și se decide în Parlamentul European. Iarăși coincidență. M-am întrebat și eu, de ce nu am fost citată în 6 sau în 8. Adică sunt cam multe coincidențe aici”, a spus Laura Codruța Kovesi, în exclusivitate la Europa FM.

De asemenea, Laura Codruța Kovesi este de părere că, de acum încolo, totul este o decizie politică în ceea ce priveşte procesul de numire în funcția de procuror-şef european.

-Vă doriți să redeveniți anonimă?
-Da
-Regret
-Că nu am copii
-Să rămân blocată în lift
-Cu prietenul meu
-Sex dimineața sau seara?
-Nu răspund
-Menirea pe lume…
-Să fiu corectă cu oamenii
-3 lucruri de păstrat

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria țării, actualmente candidat pentru postul de procuror-șef european al viitorului Parchet European, care se va ocupă cu investigarea fraudelor cu fonduri europene și TVA.