„În afara bătăliilor politice, acest eveniment cu Laura Codruța Kovesi, fosta șefă anti-mafia, este un eveniment unghiular, care polarizează lupta între susținătorii anticorupției și ceilalți. Trebuie să precizăm că, din punct de vedere juridic, evenimentul de azi este gravissim pentru Kovesi. Semnificația punerii în mișcare a acțiunii este că Kovesi a căpătat calitatea de inculpat. Dacă ești doar suspect, înseamnă că sunt doar „indicii temeinice”, când ai calitatea de inculpat vorbim de”probe clare” la dosar. Am mai vorbit de Onea, Portocală și alți oameni din DNA care au formulat denunțuri împotriva lui Kovesi, probabil au prezentat și probe, mailuri, altfel acest dosar nu ar fi ținut. Dosarul va ajunge pe masa CSM-ului, la secția de procurori, și acolo procurori mai experimentați decât Adina Florea vor analiza dosarul. Poate să ducă la suspendarea din activitatea profesională, dacă nu cumva s-a propus deja în măsura controlului judiciar. Este o lovitură de baros în capul lui Kovesi, este ceva foarte foarte grav”, a explicat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Gușă susține că acesteia i s-ar putea interzice chiar și părăsirea țării. Consultantul susține că Adina Florea acționează la comanda lui Liviu Dragnea, iar asta ar fi o răzbunare pentru că americanii i-au refuzat viza.

Vezi și Lia Olguța Vasilescu îl desființează pe Klaus Iohannis! ”Spune-ne nouă, să nu mai plângi zilnic, că deja ești penibil.”

„Dacă ne uităm la cauze, ele pot să fie multiple. În primul rând, poate fi un blocaj ca să nu poată să candideze. Asta a fost evident de la început. Și-a făcut mulți dușmani în mediul politic, cei cu dosare sunt la putere. Adina Florea este numită politic, a fost propunerea PSD la șefia DNA, vine din gruparea aceea ciudată gri-cenușie de la Constanța, cu Stroe și celebrul Teșeleanu de care am mai vorbit. Adina Florea, dacă are la dispoziție martori, acționează la comandă politică. Mă gândeam care va fi răzbunarea lui Liviu Dragnea pentru că americanii nu i-au dat viza. Această punere în calitatea de inculpat este răspunsul lui Dragnea către americani, Kovesi fiind considerată omul americanilor, protejată de americani. Săptămâna trecută i s-a retras viza lui Dragnea și acesta e răspunsul, prin manevre politice, prin această secție specială care e desemnată să pedepsească”, consideră Gușă.

Acesta a mai declarat că încearcă de un an de zile să afle de la Kovesi ce s-a întâmplat, de fapt, la Ploiești.

„Chiar dacă munca DNA a fost serioasă, aceste cazuri de notorietate, cu 15-20% abuzuri au pus-o pe Kovesi să dea socoteală, nu cred că pentru faptele ei. L-am auzit pe Băsescu zicând la Realitatea, la „Legile Puterii”: „Păi nu Coldea era seful lui Kovesi?!” Cred că Kovesi trebuie să dea lămuriri publice despre excesele din justiția românească. Conform informațiilor mele, Onea și Portocală au depus denunțuri împotriva Laurei Kovesi”.

Gușă a adăugat că fosta șefă a DNA nu mai are nici posibilitatea de a candida la europarlamentare pentru că s-au închis listele.

„Uitați-vă cum se joacă șah în România. S-au închis posibilitățile de a depune listele la europarlamentare, Kovesi nu mai poate ajunge pe lista USR-PLUS. Asta era frica multora, uite că jocul de magneți de sub masă aranjează treburile și nu mai poate să candideze la europarlamentare. Putem vorbi de închiderea drumului spre șefia parchetului european. Dacă la CSM sunt probe, acei procurori nu au ce să facă, vom discuta asta zilele viitoare”, a mai spus consultantul politic.