Ionuț Popescu, fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a spus totul despre acțiunile pe care Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, le-a făcut după revocarea sa din funcție.

“ 1. După ce a fost revocată din funcție, LC Kovesi, ca să nu fie obligată să se întoarcă la Sibiu, pentru că acela era gradul ei profesional, a cerut CSM să-i recunoască gradul de procuror de Parchet General, fără examen. Adică, să urce două trepte doar din pix, nu prin examene, așa cum e cazul celorlalți muritori de rând.

Oricât îi este de favorabilă secția de procurori a CSM, și aceștia s-au jenat să ignore legea în asemnea hal și i-au respins solicitarea. Era ca și cum, în armată, un locotenent care ocupă temporar o funcție cuvenită unui colonel, cere apoi să i se acorde direct gradul de colonel. O aberație! Ce face Kovesi? Ea știe că există judecători care se ridică în picioare și duc mâna la chipiu doar când îi aud numele, așa că ea contestă în instanță refuzul CSM. Ce să vezi, are câștig de cauză! CSM putea să conteste această decizie! Ce face CSM? Nu atacă decizia Curții de Apel în termenul legal, astfel că decizia rămâne definitivă. (În domeniul bugetar, un funcționar dintr-o instituție, agenție, minister etc., în cazul unei decizii nefavorabile, dacă nu contestă până la ultima cale de atac posibilă, când vine Curtea de Conturi, i se impută acel potențial prejudiciu)

2. Imparțialitate marca DNA: în cazul completelor de judecată stabilite în mod nelegal, au putut să conteste sentința, prin contestație în anulare, nu numai inculpații ci și DNA. Ei bine, DNA a făcut contestații așa, mai selectiv: a făcut în cazul Gala Bute, Dan Șova, Constanin Niță, dar, bineînțeles, nu a făcut în cazul achitării lui Ludovic Orban! Cine sare…

Văzând modul cum este administrată ideea de justiție și dreptate, te întrebi ce este mai ticălos, faptul că PSD numește câte o panaramă incompetentă în te miri ce funcție sau felul cum este mânuită sabia dreptății de către procurori și judecători?”, a susținut Ionuț Popescu