Laura Codruța Kovesi a avut și de câștigat de pe urma scandalului iscant pe marginea candidaturii sale la șefia Parchetului European. Cozmin Gușă a susținut că, în plan intern, această campanie i-a creat un potenţial electoral deloc neglijabil.

„Pe partea subiectivă, Laura Codruţa Kovesi a câştigat în urma acestor atacuri ale PSDragnea. (…) Ea a fost extrem de bine susţinută politic in Parlamentul European, s-a văzut şi din reacţiile multor ambasade, acolo există justiţiei pe principii, dar există şi o reţea de tip Soros care a fost foarte activă pe partea de confluenţă cu zona din SUA. În plan intern, o parte dintre cei care o susţin sincer pe Kovesi, respectiv USR şi PLUS au avut de câştgat, chiar şi PNL, deşi nu o susţine sincer, a câştigat”, a comentat Guşă, la Realitatea TV.

În opinia sa, fosta şefă DNA este încărcată cu un potenţial electoral aproape de turul 2 al prezidenţialelor. “Nu chiar de turul II, dar aproape. Prin amânarea numirii unui procuror şef al UE până târziu în toamnă, când, atenţie, majoritatea în viitorul Parlament European va fi cu totul alta, pentru că mişcările de tip naţionalist vor câştiga teren şi probabil vor fi foarte aproape de majoritatea, susţinerea unei candidaturi de tip Kovesi nu va mai fi dorită şi susţinută. Din perspectiva mea, cred că în noua formulă a PE nu va obţine funcţia de procuror şef UE, iar în această conjunctură se întrevede o posibilitate extrem de fezabilă să-şi asume o candidatură la prezidenţiale şi să se înscrie în primii patru”, a comentat Guşă.

El a făcut și o analiză a susținerii de care ar urma să se bucure Kovesi. Astfel, ea ar reprezenta, în primul rând, o ameninţare pe culoarul electoral de centru dreapta, inclusiv pentru Klaus Iohannis, dar şi pentru ALDE, care emite pretenţii pe această parte a spectrului.