Este vorba despre documente care conțin acordul și cererea DNA de a permite SRI participarea la cercetarea penală a celor supravegheați. S-a prezentat un mandat judecătoresc emis direct către SRI pentru supravegherea unei persoane, recunoscându-se că Serviciul este organ de cercetare penală.

În aceste documente, semnate de Kovesi, se preciza că rapoartele să fie făcute ritmic, o dată pe săptămână, iar două unități militare ale SRI să fie beneficiar secundar.

”Kovesi cere interceptarea unui ministru face beneficar secundar SRI condus de Coldea si de Maior”, a precizat Gâdea.

Unul dintre membrii CSM a susținut că documentele de față ar trebui să constituie un dosar penal pe numele lui Kovesi.

”Este foarte grav. Este de un dosar penal. E o încălcare evidentă a CPP care spune cine poate efectua cercetarea penală. E o cooperare de echipe mixte.”, a spus Victor Alistar  la Antena 3.

În primul document, semnat 23 iulie 2014, Kovesi face o solicitare ca să fie comunicat către UM 0192 București ”că acordăm acestora calitatea de beneficiar secundar al actelor de autorizare menționate”.

În cel de-al doilea document, semnat 14 februarie 2014, se precizează că ”În vederea efectuării în condiții optime a urmăririi penale, se desemnează, în calitate de beneficiari secundari, UM 0217 București și UM 0683 Drobeta Turnu Severin din cadrul Seriviciului Român de Informații.”.