Reușită extrem de importantă pentru fostul procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Este lovitura finalului de an pentru actualul procuror șef european.

Kovesi a dat lovitura!

Cei din Guvernul Orban au aprobat un proiect de lege pentru instituirea cadrului de colaborare cu Parchetul European în ceea ce priveşte structurile de suport în cazul celor 15 procurori delegaţi care vor activa în instituţia europeană, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Guvernul a adoptat un proiect de lege foarte important pentru colaborarea cu Parchetul European şi după desemnarea unui număr de 15 procurori delegaţi care vor activa în cadrul Parchetului European, un număr agreat împreună cu procurorul european Laura Codruţa Kovesi, un număr de 15 procurori delegaţi, Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru instituirea cadrului de colaborare cu Parchetul European în ceea ce priveşte structurile de suport pentru desfăşurarea acestor activităţi.

Practic, cei 15 procurori delegaţi la Parchetul European din partea României vor beneficia de o structură suport pentru desfăşurarea activităţilor formată din 5 posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 8 posturi de specialişti şi 5 posturi de grefieri”, a anunțat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

Mai ult, șeful cancelariei premierului Ludovic Orban a arătat că prevederile din proiectul de lege reprezintă un angajament al Guvernului în ceea ce priveşte sprijinirea activităţii Parchetului European.

„Şi în acest sens, colaborarea cu Parchetul European reprezintă pentru Guvernul liberal o prioritate, după ce au fost agreate principalele direcţii de colaborare cu Parchetul European, în ceea ce priveşte numărul de procurori delegaţi, respectiv 15, iată în acest moment înaintăm spre Parlamentul României proiectul de lege care asigură cadrul necesar de sprijin, de suport şi de colaborare cu Parchetul European”, a adăugat Dancă.