”România nu a atras deloc fonduri prin intermediul privatizărilor în 2015. Sperăm ca Guvernul să profite de această fereastră de oportunitate anul acesta”, a menţionat Greg Konieczny, la o conferinţă de presă prilejuită de aniversarea a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit acestuia, Fondul Proprietatea ”a susţinut continuu dezvoltarea pieţei locale de capital”. ”Mai sunt încă foarte multe lucruri de realizat şi singura cale de a asigura progresul este listarea de noi companii pe bursă. Lucrăm în mod constant la îmbunătăţirea eficienţei şi profitabilităţii companiilor din portofoliul nostru, dar acum este rândul Guvernului să facă următoarea mişcare şi să-şi demonstreze angajamentul de a le lista pe bursă. Companii precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa, Poşta Română şi Salrom sunt candidate viabile şi sperăm să le vedem listate în 2016 şi 2017”, a adăugat Greg Konieczny.

Acesta a subliniat că, în cei cinci ani de la listare, Fondul Proprietatea a avut un impact pozitiv major asupra companiilor din portofoliul său, militând pentru implementarea standardelor de guvernanţă corporativă, ceea ce a poziţionat România ”pe radarele marilor investitori globali, şi a generat valoare adăugată pentru investitorii săi”. (Sursa: Agerpres)