Elevii nu au scăpat de școala online, este una dintre concluziile trase după declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis de joi seara. Acesta a precizat că România va beneficia de 30 de miliarde de euro bani europeni, bani care ar putea fi investiți în sistemul educațional din țară.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după o întâlnire cu ministrul Educaţiei, că trebuie investit în şcoli pentru a fi pregătiţi oricând pentru şcoala online.

“Am căutat împreună cu Ministerul cele mai bune zone în care pot fi solicitaţi bani pentru a face şcoala românească mai bună.

Dorim să oferim copiilor din România şansa de a învăţa suficient de bine pentru a avea o meserie serioasă, o meserie a viitorului, ca să se realizeze ca oameni. Ne dorim pentru dascăli un mediu care să îi încurajeze să meargă mai departe. (…)

Am reuşit să identificăm câteva domenii în care banii europeni ar putea ajuta. Digitalizarea este primul domeniu – calculatoare, platforme digitale pentru învăţământ online, digitalizarea sistemului şcolar.

Trebuie să ne pregătim pentru învăţământ online, să învăţăm din lecţiile pandemiei. Este nevoie de materiale pentru învăţământul online, este nevoie de pregătirea profesorilor”, a declarat Iohannis.

Elevii nu au scăpat de școala online. Klaus Iohannis: Este nevoie de multe lucruri

Președintele Klaus Iohannis a mai menționat că, în școlile din România este nevoie de foarte multe lucuri. Acesta a sublinait că nu au mai fost făcute dotări de foarte mulți ani ani chiar dacă, la începutul fiecărui an școlar, instituțiile de învățământ descoperă noi probleme.

Președintele a menționat joi, în cadrul declarației de presă de la Palatul Cotroceni că este nevoie de dotarea tuturor școlilor din țară.

”Cu totii ne amintim ca in fiecare toamna aflam statistici care ne nemultumesc profund: scoli care nu au autorizatie, scoli care nu au dotarile necesare. Putem rezolva toate aceste problem cu banii europeni. Putem sa aduce scolile in secolul 21 din punct de vedere al dotarilor.”, a spus președintele.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea