Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii! Anunțul președintelui a fost făcut în plină pandemie de coronavirus, după ce a ieșit dintr-o ședință importantă cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În final despre evoluția pandemiei și despre vaccinare. Suntem pe un platou, numărul de persoane noi bolnave este aproximativ egal cu cei care se fac bine. La ATI numărul celor internați este în ușoară scădere”, a explicat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii

De asemenea, Iohannis a subliniat în cadrul declarației că suntem departe de a spune că s-a terminat pandemia cauzată de noul coronavirus.

„Totuși, suntem departe de a spune că s-a terminat pandemia. Guvernul a prelungit starea de alertă pentru o lună de zile. Nu au fost adăugate restricții noi”, a adăugat acesta.

Legat de campanie de vaccinare anti-COVID, președintele a declarat că numărul de doze de vaccin crește de la o lună la alta.

„Avem o campanie de vaccinare care merge din ce în ce mai departe. Numărul de doze de vaccin crește de la o lună la alta. Vă invit pe toți să mergeți să vă vaccinați atunci când vă vine rândul”, a subliniat Klaus Iohannis.

Campania de vaccinare

Potrivit datelor puse la dispoziţie marţi de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) informează că, în data de 10 februarie, au fost administrate 40.812 de doze de vaccin.

Potrivit sursei citate, dintre acestea, 36.763 de doze au fost de vaccin Pfizer şi 4.049 doze au fost de la Moderna.

Dintre acestea, 457 de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer, iar 36.303 – rapelul, în timp ce 4.049 de persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin Moderna.

În ceea ce privește numărul reacțiilor adverse, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 47 de reacţii adverse de tip general.