Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că publicarea decretelor prezidenţiale „nu poate fi blocată sau cenzurată de instituţiile cu atribuţii în această procedură“. 

Acest avertisment vine în contextul în care Liviu Dragnea a blocat la Monitorul Oficial decretul prin care şeful statului a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă în fruntea Armatei, în ciuda opoziţiei PSD. 

Preşedintele României atenţionează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 şi, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate“, arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit Adevarul.ro

Imediat după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Decretul Preşedintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condiţiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaţilor, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

 Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de Legea nr. 202/1998, precum şi de alte acte normative.