Sorina Pintea a declarat, duminică, 20 octombrie, pentru digi24 că Iohannis nu și-a îndeplinit obligația constituțională, aceea de a numi un ministru interimar al Educației.

„Au fost foarte multe discuții în spațiul public legate de acest examen, dar nu avem ministru interimar al Educației, nu am avut, pentru că președintele nu a numit acest ministru, nu și-a îndeplinit obligația constituțională”, a spus Pintea.

În plus, ministrul demis al Sănătății susține că există soluții juridice pentru criza rezidențiatului și anume că putea să numească un ministru interimar pentru două zile.

„Cred că există soluții din punct de vedere juridic, nu neapărat – știu eu – o legătură, că nu face Guvernul, că n-a făcut, că nu știe. Președintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât, aceste Ordine să poată fi semnate”, informează ministrul demis prin moțiune al Sănătății.

De asemenea, Pintea a susținut că Ministerul Sănătății a făcut totul corect în ceea ce privește organizarea examenului de rezidențiat, „exact ca și în ceilalți ani”.

„Până la urmă, cu siguranță este o problemă de organizare a acestui examen la timp. Pentru că în afară de actele normative pe care trebuia să le promovăm, mai există un act normativ care spune că suntem obligați să organizăm acest concurs, acest examen, în trimestrul patru al fiecărui an”, informează Pintea.

Mai mult, ea a precizat că medicii rezidenți și pacienții nu ar trebui să sufere din cauza unei crize și a unui scandal politic, spunând despre acest lucru că „nu este normal și nu este corect”.

Sorina Pintea a mai spus că nu se poate pronunța în acest moment cu privire la posibilitatea reamânării examenului de rezidențiat.

„N-aș putea să răspund la această întrebare acum. Pot doar să vă spun că orice Ordin semnat de către o singură persoană sau doar de Ministerul Sănătății, fără Ministerul Educației, vulnerabilizează acest examen și nu cred că avem nevoie de asta, o singură contestație ar amâna totul”, a concluzionat Sorina Pintea.