Klaus Iohannis a declarat că a avut astăzi o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, unul dintre subiectele discutate fiind şi cel al justiţiei.

„Avem un scandal în spaţiul public şi cred că destul de multă lume se aşteaptă să-mi expun opinia. Lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”, a transmis șeful statului.

„Momentan, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. (…) M-ar surprinde, aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

 Iohannis a adăugat că în următoarele zile va avea o discuţie şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi, dacă va fi nevoie, va avea o discuţie şi în trei – cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Întâlnire în trei, la Palatul Cotroceni

„Am primit pe doamna prim-ministru Dăncilă şi pe domnul preşedinte Dragnea aici, la Cotroceni. Această întâlnire a fost planificată încă din seara când a avut loc depunerea jurământului şi rostul acestei întâlniri a fost de a defini cadrul colaborării instituţionale între mine şi noul Guvern. Am discutat în cadrul acestei întâlniri despre nevoia de colaborare pe unele proiecte care sunt de importanţă naţională. Aş menţiona câteva pe care le-am şi discutat. Primul şi cel mai important – pregătirea pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, al doilea mare program naţional este, evident, Centenarul. Centenarul (…) este al României şi românilor şi cred că este nevoie de o coordonare a acţiunilor. (…) Şi, da, am discutat şi despre Justiţie şi despre ce s-a convenit cu ministrul Justiţiei şi mi-am exprimat nemulţumirea că există un nou scandal legat de Justiţie, mai exact de DNA, în spaţiul public”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că premierul i-a comunicat că îi lasă „mână liberă” ministrului Tudorel Toader. „Şi, la puţin timp, aţi putut urmări poziţia ministrului Justiţiei care ne-a informat că ne va informa”, a adăugat preşedintele.

Citiți și: Kovesi: Suntem acuzați pe nedrept că am falsificat probe