Președintele României, Klaus Iohannis, este pricipalul vinovat pentru moartea Alexandrei Măceșanu, victima ucigașului din Caracal, crede senatorul PSD Liviu Pop. Mai mult decât atât, Iohannis a condamnat-o practic la moarte pe Alexandra, în viziunea fostului ministru al Educației.

”Zilele trecute am stat de vorbă cu câţiva tineri români care studiază în Danemarca, tineri între 20 şi 25 de ani. M-au întrebat: ‘Ce face statul român? Ce face preşedintele?’. Nu ştiam la ce se referă. Şi m-au lămurit: O fată de 15 ani a sunat la 112 şi a rugat să fie ajutată, să fie salvată. Iar statul român ce-a făcut? Nimic! A lăsat-o pe tânăra aceea să moară. Şi atunci, întreb şi eu, ca tinerii aceia: ce a făcut preşedintele României ca s-o salveze pe Alexandra? Nimic! N-a mişcat un deget. Practic, a condamnat-o la moarte”, a declarat Liviu Pop la România TV, stârnind mirarea partenerilor de discuție.

Deși i s-a adus aminte că şi Guvernul are atribuţii în zonă, Pop a insistat:

”Lăsaţi Guvernul, că nu Guvernul… Problema e la preşedinte. El e preşedintele CSAT, acolo sunt toate instituţiile care au un rol în situaţii de acest gen. Şi STS, şi SRI, şi…!”

Pop nu este de acord nici cu blamarea angajaților Ministerului de Interne, deși s-a dovedit că aceștia nu au intervenit în cel mai profesionist mod: ”Lăsaţi Ministerul de Interne! La preşedinte e problema”, le-a răspuns senatorul PSD celor care încercau să îl convingă de faptul că poate a identificat greșit vinovatul.