Klaus Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni. Pe lângă prim-ministrul Florin Cîțu, la întâlnire vor participa și vicepremierul Dan Barna, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Trebuie menționat că ședința de la la Palatul Cotroceni va avea loc la ora 14:30, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni

Guvernul a aprobat miercuri un mecanism de consultări între ministerele de linie şi cel coordonator, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi cu Ministerul Finanţelor pentru finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) până în luna aprilie, obiectivul fiind ca documentul să propună spre aprobare Comisiei Europene investiţii „foarte concrete”.

Președintele dinamitează scena politică din România

În momentul de față, scena politică din România este amplu zdruncinată de luptele interne din Partidul Național Liberal, Rareș Bogdan fiind cel care n-a mai suportat să ascundă adevărul despre ce se întâmplă, de fapt, în PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal a lansat, de curând o adevărată undă de șoc în politica românească, aruncând cuvinte grele la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban. Experții politici fac lumină în acest scandal și arată care sunt culisele luptelor crâncene care se dau acum în PNL.

Scandalul politic al momentului a fost amplu dezbătut în emisiunea Contrapunct EVZ, la care a fost invitat consultantul politic Cozmin Guşă să comenteze scandalul din PNL. Atât Gușă, cât și jurnalistul Dan Andronic au arătat faptul că cel care este în spatele mișcărilor din PNL este nimeni altul decât președintele Iohannis.

„Acolo se întâmplă niște lucruri care, în mod normal, ne-ar duce cu concluzia că în spatele acestor acțiuni este Klaus Iohannis,” a declarat jurnalistul Dan Andronic, în cadrul emisiunii.

Președintele l-a sunat pe Robert Sighiartău

Consultantul Cozmin Guşă a remarcat faptul că în interviul dat la Aleph News, Rareș Bogdan a avut trei situații în care, într-un fel, l-a învinovățit și pe Klaus Iohannis pentru această situație. Gușă a făcut referire la negocierile pentru formarea guvernului, Iohannis știind de cedările lui Ludovic Orban în favoarea USR. Mai mult, Iohannis a fost cel care a blocat inițiativa de a se forma un BPN al partidului în care să se ceară demisia lui Ludovic Orban.

La rândul său, Dan Andronic a confirmat informația potrivit căreia Klaus Iohannis l-a sunat pe Robert Sighiartău și i-a cerut să renunțe la convocarea Biroului Permanent Național.

„E limpede că Klaus Iohannis vrea să scape de Ludovic Orban, dar nu vrea să-și asume niște lucruri pe care chiar el i le-a dictat lui Ludovic Orban. Eu nu cred că Ludovic Orban s-a dus el să-i ofere ministerul Dezvoltării lui Kelemen Hunor fără să știe Klaus Iohannis chestia asta,” a declarat consultantul politic Cozmin Guşă.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin