Iohannis nu a putut să spună cât este salariul minim pe economie în momentul de faţă, nici dacă i se pare prea mic sau prea mare comparativ cu nivelul salariului mediu pe econonomie. Anul acesta salariul minim a fost majorat de două ori, până la 900 de lei şi urmează să crească din nou, de la 1 ianuarie, la 975 lei. Faţă de începutul lui 2012, când salariul minim pe economie era de 700 de lei, majorarea este de peste 30%

În mediul privat de afaceri, salariul minim este perceput ca un cost de către angajator, majorarea sa anulând parţial efectele reducerii contribuţiilor sociale. Candidatul ACL consideră problematic doar faptul că astfel de măsuri sunt anunţate fără a lua în calcul impactul bugetar, în condiţiile în care guvernul ponta nu a preyentat proiectul bugetului pe 2015.  „Este foarte interesant de văzut că de la anul, după declaraţiile guvernanţilor, de la anul cresc şi pensiile, creşte şi salariul minim, şi indemnizaţia pentru persoane cu dizabilităţi, si cuantumul alocaţiei pentru copii”, a declarat Iohannis.

„Ceea ce am acuzat este că se promit oamenilor tot felul de creşteri, doar că ele toate vor fi pentru 2015. Şi am zis, dacă vor creşte toate, vreau să văd bugetul pentru 2015, cel puţin un draft al bugetului pentru anul viitor, ca să ne dăm şi noi seama cum se finanţează creşterile. Şi, surpriză, ce credeţi? Ne spune primul ministru la televizor că el nu va face niciun draft de buget, că va face alt guvern după ce devine domnia sa preşedinte. Că va veni alt guvern, nu ştiu când, şi acela va face alt draft de buget. Eu sunt un tip mai simplu în relaţiile astea. În lege scrie 15 noiembrie… asta după ce a modificat, pentru că anul trecut scrisese 15 octombrie. Or, asta e înainte de alegeri şi mă întreb şi eu ce fel de preşedinte este acela care nici această obligaţie nu o respectă că doar nu ar fi fost foarte complicat să ne arate cum susţine aceste creşteri”, a mai spus Iohannis.