PSD a pierdut rușinos alegerile europarlamentare, iar viitorul e negru pentru social democrați. Un ministru a recunoscut în direct totul. PSD nu are nicio șansă nici la alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis îi va spulbera în această toamnă indiferent de numele candidatului PSD.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu spune că nu știe care este formula câștigătoare pentru PSD la prezidențiale, dar că încearcă să fie optimist. Recunoaște că președintele Klaus Iohannis are prima șansă pentru Cotroceni. „S-au declarat de centru-stanga cei din Pro Romania. In istorie, PSD a sustinut guvernul minoritar Tariceanu cu 20%. Apoi a fost USL, a carei disparitie o regret, putea sa conduca Romania peste 20 de ani. Dl Ponta s-a desprins din PSD si a avut o colaborare foate buna cu dl Tariceanu. Nu vad o chestiune fortata care nu ar putea sa duca spre o solutie. Politica e arta compromisului”, a zis Andronescu despre un candidat comun PSD-ALDE-Pro România la prezidentiale.

Andronescu pare rsemnată. „Nu stiu care va fi formula prin care vom putea sa castigam prezidentialele. Este o suferinta ca nu am mai castigat alegerile prezidentiale din 2000, au trecut aproape 20 de ani. Poate anul acesta, un candidat PSD o sa castige. Incerc sa fiu optimista, Titulescu spunea ca trebuie speranta. Toate sondajele arata acum ca Iohannis are prima sansa”, a zis Andronescu, în direct la Antena 3.