'Corupţia e o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Punct. (…) Eu elimin ameninţările unde se pot elimina şi în consecinţă voi încuraja foarte mult lupta anticorupţie. (…) Eu îmi doresc ca la sfârşitul mandatului meu, când mă pregătesc să plec de aici, să putem afirma că în România mai există ici-colo câte un caz de corupţie, dar a dispărut corupţia aproape generalizată. Este un lucru pe care mi-l doresc şi este un obiectiv pe care mi l-am pus. E clar că România are un potenţial enorm, potenţial de creştere, potenţial de dezvoltare, oameni deştepţi, oameni cu viziuni, dar printre altele corupţia ne ţine în loc. Concluzia: trebuie să scăpăm de corupţie, dar în primul rând de corupţi', a spus Iohannis, la Realitatea TV.

El a afirmat că, în calitate de preşedinte, îi va încuraja întotdeauna pe cei care luptă împotriva corupţiei.

Legat de reforma clasei politice, şeful statului a arătat că partidele trebuie să se reformeze deoarece alegătorii au arătat că îşi doresc o altfel de politică.

'Partidele au înţeles, unii mai mult, alţii mai puţin, că este nevoie de o reformă a clasei politice, o reformă a clasei politice se face în partide, începând din interiorul partidelor. Avem semne destul de bune', a mai adăugat Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: