Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac fără precedent la adresa CNA. El nu i-a uitat nici pe cei de la PSD și pe Liviu Dragnea.

„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică. Îi este frică de acest vor la referendum și face PSD-ul ce știe să facă mai bine: încearcă să boicoteze acest vot la referendum”, a spus președintele.

Șeful statului a spus că „vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot prin țară să explice cum că acest referendum nu ar fi importat, nu ar trebui votat.

„E jalnică această încercare. Ba mai mult, PSD-ul încearcă și instituțional să boicoteze acest referndum. A dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendum. CNA, pentru prima dată din istoria postdecembristă a refuzat să acordse timp de antenă pentru publicitatea refendumului. Când le-am trimis un videoclip în care eu îi încurajez pe români și nu spun nimic de cum să voteze, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Este o obrăznicie din partea CNA ului”, a atacat Iohannis.

El a spus că românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot să voteze la referendum și la europarlamentare. În opinia sa, dacă românii vor să știe ce îi așteaptă, să se uite la ce s-a întâmplat Topoloveni unde simpli oameni care demonstrau și care nu sunt de acord cu Dragnea au fost „arestați” și duși la Poliție. „La Târgoviște a fost închis orașul pentru că a vrut PSD să-și facă campanie în liniște”, a arătat Iohannis.

„Vă spun români! Nu irosiți dreptul la vot. Mergeți, votați. Nu vă temeți pentrtu că dreptul la vot e al vostru și pe 26 mai puterea e la voi. Mergeți și decideți. Nu lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru”, a comentat Iohannis.

În opinia sa, referendumul va fi validat. Întrebat cum comentează faptul că Viorica Dăncilă a spus că va merge la referendum, Iohannis a spus: este tipicul PSD de a lucra cu dublă măsură. „Un mesaj pe de parte ca să pară democrat și pe de altă parte să-i descurajeze pe români să meargă la vot”