Klaus Iohannis a declarat, în cadrul declarației de presă de la Palatul Cotroceni, că restricțiile impuse trebuie respectate în continuare. Acesta a mai spus că singurele restricții care se modifică sunt cele pentru școli.

Așadar, restul restricțiilor vor rămâne încă în vigoare.

”Trebuie să respectăm restricțiile. Se schimbă evaluarea pentru școli însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare.  Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli.

În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face o reevaluarea a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie.

Dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni, se va intra pe acest scenariu.”, a spus președintele Klaus Iohannis, în cadrul declarației de presă susținută joi la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a mai precizat că, în cazul în care o localitate intră în scenariul roșu, dacă trece de rata de infectare de 6 la mia de locuitori, va intra în carantină, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis anunță când se vor redeschide școlile

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, la Palatul Cotroceni, redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, când începe semestrul II. “Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis nu s-a oprit aici. “Tema discuției a constat în ”Deschidem sau nu școlile pentru învățământul față în față?” În unanimitate, am concluzionat: începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni de până acum.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate. În acest fel, în localitățile încadrate în scenariul verde (relativ puține cazuri) toate școlile se deschid fizic.”