O mare parte a peneliștilor este nemulțumită de modul în care a negociat Ludovic Orban repartizarea portofoliilor în noul guvern, considerând că a cedat mult prea mult la USR-PLUS și a făcut concesii major pentru a deveni noul președinte al Camerei Deputaților.

Nemulțumirile sunt mult mai vechi și nu trebuie să uităm că una din primele revolte instituționale din PNL a fost înăbușită în fașă de Klaus Iohannis care i-a cerut lui Robert Sigartău, secretarul general al Partidului, să nu convoace vreo întrunire în care să pună în discuție abilitatea lui Ludovic Orban în negocieri.

Teoria lui Cosmin Gușă este aceea că de fapt Klaus Iohannis este cel care a făcut cărțile în compunerea guvernului Cîțu. Că în fapt Iohannis are de gând să se sprijine mult mai mult pe USR decât pe PNL în perioada următoare. Poate fi adevărat ceea ce susține Cosmin Gușă, dar din atitudinea lui Emil Boc și Rareș Bogdan, doi oameni apropiați de Palatul Cotroceni, se vedea cu ochiul liber că PNL, sau cel puțin o partea lui, nu este deloc mulțumit cu actuala situație politică.

De altfel în interiorul Partidului Național Liberal se vorbește din ce în ce mai des de înlocuirea lui Ludovic Orban cu Ilie Bolojan, fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor. Numai că aici visele puciștilor se lovesc din nou de Klaus Iohannis pentru că acesta, din motive greu de explicat, posibil cu valențe istorice, nu-l înghite deloc pe Ilie Bolojan. Iar atunci când lui Klaus Iohannis nu-i place de cineva, nu-i place pe viață…

Ce să ne așteptăm în perioada următoare de la amalgamul politic care conduce România?

Pentru cei mai bătrâni răspunsul este destul de simplu: o să revedem telenovela Convenției Democratice din România. Pentru cei mai pentru cei mai tineri, le recomandăm răbdare și internet.

Credeți că Ludovic Orban va fi înlocuit?