Concret, Klaus Iohannis a semnat decretul potrivit căruia cadrele medicale for primi un spor salarial de 30% iar copiii acestora vor primi pensie de urmaș.

Sporul salarial va fi acordat pe perioada stării de urgență dar și trei luni după ridicarea acesteia. La sfârșitul lunii aprilie, Camera Deputaților a adoptat această inițiativă legislativă, depusă de PSD.

Această propunere legislativă dorește să arate recunoștința statului către personalul medical care, în tot acest timp, și-a pus viața în pericol pentru a o salva pe cea a românilor.

Ce alte decrete a mai semnat, azi, Klaus Iohannis

Potrivit site-ului presidency.ro, Klaus Iohannis a semnat vineri, 15 mai aceste decrete:

  • Decret privind promulgarea Legii pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid-19 (PL-x 144/14.04.2020);
  • Decret pentru promulgarea Legii privind gospodărirea durabilă a pădurilor României (PL-x 506/28.10.2019);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție (PL-x 474/21.10.2019);
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a doamnei Mirela Podovei – demisie, la data de 15 mai 2020.