Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de pensionare pentru șefii Secţiei Parchetelor Militare (SPM). Astfel au fost trecuți în rezervă generalul-locotenent Gheorghe Cosneanu, procuror-şef al SPM și generalul-locotenent Ion Alexandru, procuror-şef adjunct al SPM.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 decembrie, următoarele decrete:

  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Cosneanu Gheorghe din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020;
  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 ianuarie 2020”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Secţia pentru procurori a CSM a respins săptămâna trecută propunerea de delegare pe aceleaşi funcţii a celor doi şefi ai SPM, după expirarea mandatelor, la începutul lunii ianuarie.

La începutul lunii ianuarie, Inspecţia Judiciară a solicitat CSM sancţionarea lui Gheorghe Cosneanu, precum şi a procurorului Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018 şi s-a sesizat în legătură cu intervenţia jandarmilor.