Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcţie a doi judecători. Mai exact, ootrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe Marius Dan Foitoş – judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pe Gheorghiţa Florincaş – judecător la Judecătoria Hunedoara.

Potrivit sursei citate, aceşti judecători au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie comisarului-şef de poliţie Ionescu Eduard-Niculaie din Ministerul Afacerilor Interne. De menționat este faptul că, acesta este directorul Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din MAI.

Decretele semnate de președintele Klaus Iohannis 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 2 decembrie a.c., următoarele decrete:

  • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Ionescu Eduard-Niculaie din Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Marius Dan Foitoș – pensionare, la data de 7 decembrie 2020;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Hunedoara a doamnei Gheorghița Florincaș – pensionare”, scrie Administrația Prezindețială.

Sursa foto: INQUAM Photos