Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat următoarele decrete:

  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului contraamiral de flotilă – cu o stea Condur Ion din Ministerul Apărării Naționale – la data de 30 noiembrie 2020.
  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Gheban Gică din Ministerul Apărării Naționale – la data de 30 noiembrie 2020.
  • Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, domnului colonel Hermeniuc Claudiu din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2020;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Ancuța Drețcanu, prim procuror adjunct delegat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani – pensionare, la data de 1 decembrie 2020;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Neamț a domnului Silviu Ungureanu – pensionare, la data de 1 decembrie 2020;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj a doamnei Floarea Tămaș – pensionare, la data de 1 decembrie 2020;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Alba a doamnei Luminița Valuch – pensionare, la data de 1 decembrie 2020.

Ședință de foc la Cotroceni

Administrația Prezidențială informează că șeful statului va susține o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Printre cei convocați se află și premierul Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis va avea miercuri, 25 noiembrie, la ora 15:00, o ședință de urgență la Palatul Victoria. Administrația Prezidențială informează că în cadrul ședinței se vor discuta și evalau măsurile cu privire la gestionarea pandemiei de coroavirus.

La ședință au fost convocați premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 25 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la care vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

La ședință vor fi abordate teme precum gestionarea pandemiei și efectul restricțiilor, pregătirea campaniei de vaccinare, precum și suplimentarea paturilor ATI, în condițiile în care, potrivit ultimului bilanț, numărul pacienților internați în secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1.204.

Potrivit ultimelor date ale autorităților, numărul total al paturilor la ATI este de 1.428.