Tăriceanu a explicat că acest referendum va eclipsa alegerile europarlamentare, distrăgând atenția alegătorilor români de la chestiuni mai importante.

”Este doar un joc politic care-i permite preşedintelui să intre în dezbaterea politică”, explică preşedintele ALDE, adăugând că Iohannis va încerca să obţină un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.

Referendumul ”nu va rezolva nicio problemă majoră pentru că nu cred că există cineva în România care va spune că nu doreşte stat de drept sau o justiţie independentă”, subliniază Tăriceanu.

Tăriceanu susține schimbările în justiție efectuate de coaliția de guvernare și atrage atenția că în România procurorii anti-corupție și serviciile secrete vizează politicienii de rang înalt prin metode ce amintesc de perioada comunistă.

”Nu am nicio îndoială că o acţiune profundă în sistemul judiciar este necesară. Nu putem tolera practici ca pe vremea comunistă (…) când justiţia era decisă de serviciile secrete şi procurori”, afirmă preşedintele ALDE, potrivit Agerpres.ro.