Acesta a sugerat ca Kim Jong-un a fost redus la tacere si este tinut de forma in fruntea statului de catre un grup numit Departamentul de Organizare si Indrumare, care ar detine de fapt puterea reala in Coreea de Nord.
 
Grupul a fost infiintat de Kim Jong-il, ale carui doctrine inca le urmeaza, dar de la care Kim Jong-un a deviat adesea. Jang spune ca respectiva organizatia a preluat puterea intr-un mod non-agresiv si are propria agenda pentru tara, ignorand toate ordinele date de liderul oficial.
 
"Nu este razboi civil in toata puterea cuvantului. Insa, sunt doua forte care se lupta intre ele", a spus Jang.
 
De asemenea, exista numeroase zvonuri cu privire la starea precara de sanatate a lui Kim Jong-un. Unele zvonuri sustin ca acesta a fost operat dupa ce si-a rupt gleznele, totul din cauza greutatii sale. Zvonurile au fost infirmate de catre Kim Yang-Gon.
 
Un oficial de rang inalt din Coreea de Nord a declarat, in cursul unei vizite rare si neasteptate in Coreea de Sud, ca liderul nord-coreean nu are probleme de sanatate, a relatat duminica un ministru sud-coreean, citat de AFP.

"Nu exista nici o problema cu sanatatea secretarului (general al partidului comunist) Kim", a declarat oficialul nord-coreean, Kim Yang-Gon, citat in cursul unei emisiuni televizate de Ryoo Kihl-Jae, ministrul sud-coreean al Unificarii, responsabil cu afacerile nord-coreene.