În sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București s-au acumulat marți 46 de ordine, pentru cumpărarea a 12.782 acțiuni Sphera Franchise Group (SFG) destinate segmentului de retail, potrivit platformei de tranzacționare a IFB Finwes. Ordinele plasate până acum reprezintă un procent infim, de 0,87%, din oferta pentru retail, de aproape 1,5 milioane de acțiuni.

Oamenii de afaceri Radu Dimofte, Nicolae Badea și Lucian Vlad au lansat în vară Sphera Franchise Group, reunind companiile care dețin brandurile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery. Sphera Franchise Group devine astfel cel mai mare grup de restaurante din România, în funcție de afaceri, rețea și număr de angajați. Din luna octombrie, grupul deține și franciza Taco Bell.

Oferta publică totală este de 9,83 milioane de acțiuni, fiind împărțită în două tranșe. Astfel, 15%, adică 1,47 milioane de acțiuni, ar urma să meargă către investitorii de retail, iar restul, 8,36 milioane de acțiuni, vor fi oferite investitorilor instituționali.