Kelemen Hunor a declarat că începutul campaniei de comunicare pe tema vaccinării anti-COVID are un început bun și că mai este nevoie de o ordonanță de urgență pentru ca aceasta să fie intensificată.

Vicepremierul a mai precizat la RFI că ordonanța de urgență este pe ordinea de zi dar că aceasta a fost amânată o săptămână.

“Pe tema vaccinului, eu cred că suntem la început, am început bine. Mai e nevoie de o ordonanţă de urgenţă prin care putem intensifica această campanie. Probabil că săptămâna viitoare se va adopta. Era pe ordinea de zi, dar am amânat o săptămână.

Se va intensifica (campania – n.r.) în mass-media şi în tot ce înseamnă căi de comunicare online, televiziuni, radiouri, printuri şi aşa mai departe. Pe de o parte, trebuie să existe un conţinut în această comunicare, un conţinut foarte-foarte bine pus la punct din punct de vedere ştiinţific.

După aceea, sigur, trebuie găsite acele forme, modalităţi, prin care oamenii pot fi convinşi. Se va intensifica această campanie, atât pot să vă spun, şi sunt convins că va fi o campanie profesionistă”, a declarat vicepremierul la RFI.

Trebuie găsite modalități de convingere pentru cei care sunt sceptici

Kelemen Hunor a mai precizat că trebuie găsite alte modalități pentru ca oamenii care sunt sceptici cu privire la vaccinare să fie convinși să facă acest pas.

“Dar sunt convins că în câteva zile acest lucru se va schimba şi, aşa cum a fost şi în celelalte campanii, nu numai la noi, peste tot, în fiecare zi se găsesc alte modalităţi şi eu zic că va fi OK. Trebuie să aşteptăm şi această OUG, acest act normativ prin care se poate trece la etapa următoare.

Eu nu pot să dau sfaturi de comunicare, pentru că acolo sunt specialişti, ştiu ce ar trebui să facă. Exemplele personale sunt importante şi, bineînţeles, dincolo de medici, dincolo de oameni de ştiinţă, trebuie să venim şi cu alte personalităţi, cu alţi oameni care transmit mesaje mai personale şi cu mai multe emoţii”, a mai precizat vicepremierul.