Întâlnire extrem de importantă între președintele Klaus Iohannis și liderii Dreptei, la Palatul Cotroceni. Deși a câștigat alegerile, PSD nu va face parte din viitoarea majoritate. Va ajunge în Opoziție. PNL, USR PLUS și UDMR vor prelua împreună Guvernarea.

În acest sens, președintele Klaus Iohhanis a convocat o întâlnire importantă la Palatul Cotroceni cu liderii celor trei partide. Chiar preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunţă că a avut, joi dimineaţă, la „o discuţie informală” cu liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, şi cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, care a avut loc în prezenţa şefului statului, Klaus Iohannis.

Ce a discutat Klaus Iohannis cu liderii Dreptei?

A fost doar o întâlnire informală, prima dintr-o serie mai mare de discuții pe care aceștia urmează să le aibă pentru a se pune de acord cu definitivarea noului cabinet de la Palatul Victoria. „Astăzi dimineaţă, în prezenţa preşedintelui statului, am avut o discuţie informală cu preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, respectiv cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache.

Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniţia discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune”, a scris Kelemen Hunor, pe o rețea de socializare.

PNL, USR PLUS și UDMR urmează să negocieze ce poziții vor ocupa în viitorul Executiv. Cele mai mari șanse pentru a fi șeful viitorului Guvern îi aparțin ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

Acesta este propunerea celor de la PNL pentru președintele Klaus Iohannis, dar este agreat și de către șeful statului. Din câte se pare, și USR PLUS, dar și UDMR sunt de acord cu propunerea. Mai rămâne doar ca cele trei formațiuni să se decidă în privința portofoliilor pe care le va deține fiecare în parte în viitorul Guvern.

Sursa foto INQUAM / George Calin