Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, are de gâns să facă un lucru extrem de important înainte de a se duce la Cotroceni. El a declarat că se va testa pentru Covid-19 înainte de întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Măsura a fost dezvăluită de acesta după ce a fost întrebat dacă se va întâlni personal cu Klaus Iohannis la negocierile privind desemnarea unui premier. În acest moment, Dan Barna, se află în carantină la domiciliu după ce a fost găsit pozitiv la Covid.

„Mâine mi se încheie perioada de izolare. De mâine încolo sunt operațional și pentru întâlnirilea acestea directe”, a arătat Dan Barna. Întrebat dacă se va testa, acesta a spus: „Categoric voi face o verificare tocmai pentru a fi sigur că lucrurile sunt în regulă și nu doar că a expirat perioada de izolare”.

„Miza acestor consultări este să creăm o coaliție și să creăm o majoritate în Parlament și, evident, apoi un Guvern cu o agendă clară, reformatoare. Aceasta este de fapt prioritatea pentru USR PLUS la aceste negocieri, este ceea ce noi am susținut de patru ani în Parlament. E momentul ca prin votul de duminică al cetățenilor ca USR PLUS se facă parte din majoritatea de guvernare, din coaliția de guvernare”, a mai spus liderul USR.

Un drum corect, dar foarte greu

Dan Barna a vorbit despre alegerile parlamentare de la finalul săptămânii trecute. Co-președintele USR-PLUS a declarat că Alianța exclude orice colaborare cu AUR în arcul guvernamental din cauza mesajului conservator extrem de care îl promovează. „Haideţi să vedem rezultatul final şi vom lua deciziile necesare. Evident, în ceea ce priveşte AUR, nu se pune problema vreunei colaborări în arcul guvernamental”, a precizat Barna, pentru Digi 24. Co-președintele USR-PLUS a mai declarat că și-ar fi dorit un rezultat mai bun la alegerile de duminică, dar faptul că în ultimii patru ani USR PLUS şi-a dublat numărul de parlamentari arată că alianţa se află „pe un drum corect, dar foarte greu”.