Kaufland va deschide în primele trei luni ale acestui an 5-6 magazine, operatorul german de retail urmând să ajungă astfel la 50 de hipermarketuri pe piaţa românească, au declarat reprezentanţii companiei pentru capital.ro.

“Primele magazine din acest an vor fi inaugurate la Mediaş, Botoşani şi Mioveni urmând a deschide alte 2-3 magazine până la sfârşitul lunii martie 2010”, au spus oficialii Kaufland.

Astfel, deschiderile Kaufland din primele trei luni din 2010 vor fi la fel de numeroase ca inaugurările retailerului din 2008, în număr de 6.  În prezent retailerul operează 45 de hipermarketuri.

Primele două hipermarketuri, de la Mediaş şi Botoşani, vor fi inaugurate în cursul lunii decembrie, fiecare dintre magazine necesitând o investiţie de circa 9 milioane de euro.

Noile hipermarketuri deschise de Kaufland vor fi de mici dimensiuni, suprafaţa de vânzare a primelor 3 hipermarketuri va fi de aproximativ 3.800 de metri pătraţi. Reţeaua Kaufland este cea mai mare din România în funcţie de suprafaţa de vânzare, totalizând peste 240.000 de metri pătraţi.

Kaufland s-a împrumutat la BERD pentru extindere

Împrumutul acordat, vara trecută, de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare  (BERD) companiei Kaufland a fost unul dintre motivele pentru care retailerul a continuat să deschidă magazine în plină criză, când alte companii au întâmpinat dificultăţi în asigurarea fondurilor pentru investiţii.

Kaufland a contractat un împrumut de 150 de milioane de euro de la BERD, pentru finanţarea expansiunii reţelei de hipermarketuri. Potrivit instituţiei financiare europene, împrumutul va fi utilizat pentru construcţia şi operarea a 20 de magazine în România şi 13 în Bulgaria, care vor fi deschise în special în oraşele mici.

Totodată, Kaufland a demarat construcţia unui centru logistic de 125.000 de metri pătraţi în comuna Mihai Viteazu de lângă Cluj Napoca.

Kaufland România este parte a grupului german Schwarz care mai este prezent pe piaţa românească prin compania de retail cu profil de discount Lidl România, care ar putea deschide primele magazine în 2010.