Lovitură în lumea fotbalului după ce internaţionalul francez Karim Benzema (Real Madrid)  a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru implicarea sa în afacerea Sextape, informează AFP.

De menționat este faptul că Benzama era unul dintre candidaţii la titlul de cel mai bun fotbalist al planetei în 2021, acordat de FIFA, iar acum problemele pentru el de abia încep după ce tribunalul corecţional din Versailles l-a găsit pe Benzema vinovat de complicitate la tentativă de şantaj la adresa lui Mathieu Valbuena, fostul său coechipier din naţionala Franţei.

Totodată, pe lângă condamanrea la închisoare, atacantul lui Real Madrid a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 75.000 de euro. La scurt timp după anunțul Tribunalului, avocaţii lui Karim Benzema au anunţat imediat că vor face apel împotriva acestei condamnări.

Amintim faptul că scandalul în care a fost implicat fotbalistul a izbucnit în vara lui 2015. La acel moment, mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.

Ce acuzații i se aduc lui Karim Benzema

În ceea ce privește rolulul lui Benzema, fotbalistul a fost acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.

Referitor la situația celorlalte patru persoane implicate în acest caz, tribunalul din Versailles a pronunţat condamnări mergând de la 18 luni de închisoare cu suspendare până la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, în urmă cu câteva săptămâni, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, declara că Benzema nu va fi exclus din selecţionata Franţei în cazul unei condamnări în afacerea Sextape.

„Selecţionerul rămâne întotdeauna responsabilul cu selecţia, iar Benzema nu va fi exclus în cazul unei eventuale sancţiuni judiciare. Chiar dacă va primi o condamnare la închisoare cu suspendare, îi va rămâne posibilitatea să facă apel. Aşadar, convocarea lui, sau nu, în lunile următoare, nu va fi legată de această sentinţă”, a declarat Le Graet.