Un fotbalist celebru ar putea să primească zece luni de închisoare și o amendă de 75.000 de euro

Procurorii şi-au prezentat rechizitoriul, în a doua zi a procesului, după ce au fost audiate câteva persoane. Benzema este acuzat de complicitate la tentativă de şantaj în cazul „sextape” al lui Mathieu Valbuena, conform informațiilor transmise de lequipe.fr

De asemenea, este vizat și Mustapha Zouaoui, considerat principal vinovat. În cazul acestuia, procurorii au cerut patru ani de închisoare cu executare şi o amendă de 15.000 de euro.

Mai mult, pentru un presupus complice, Karim Zenati, s-au cerut doi ani de închisoare cu executare şi o amendă de 5.000 de euro, potrivit sursei menționate.

Urmează să ia cuvântul apărarea

Trebuie menționat că tribunalul va anunța o decizie cel târziu vineri, având în vedere durata estimată a pledoariilor. Avocaţii lui Valbuena cer şi 150.000 de euro daune pentru prejudiciul moral suferit de clientul lor.

Benzema este acuzat că l-ar fi determinat pe fostul său coechipier din echipa Franţei să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină. Karim Benzema era acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi Valbuena.

Karim Benzema, tentat de un transfer în Major League Soccer

Chiar dacă și-a prelungit recent contractul cu Real Madrid, până în vara anului 2023, Benzema spune că ar fi tentat, la un moment dat, de un transfer în Major League Soccer, campionatul nord-american de fotbal, care a avut parte, de-a lungul timpului, de nume mari, precum David Beckham, Steven Gerrard, Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney sau Gonzalo Higuain.

„Iau fiecare sezon în parte. Atât timp cât mai am dorință, bucurie și voi iubi fotbalul, voi continua. Nu mă uit la vârstă. Totul depinde de cum mă simt fizic, niciodată nu voi forța. Am 33 de ani, în decembrie fac 34. Voi continua să joc, mă simt din ce în ce mai bine.

Îmi place campionatul din SUA. Fotbalul este din ce în ce mai bun acolo. Să vă spun dacă voi semna acolo? Sunt la Madrid acum”, a declarat Benzema pentru espn.com