Revista franceză „L’Automobile” a publicat, în premieră, imagini ale SUV-ului Dacia aflat în teste pe şosea, model despre care spun că va fi disponibil atât în varianta cu cinci, cât şi în cea cu şapte locuri şi se va numi Duster sau Kanjara, în funcţie de numărul de locuri.

Potrivit publicaţiei franceze, SUV-ul care urmează să fie lansat pe piaţă în prima parte a anului viitor are la bază platforma modelului Nissan Qashqai, devenind astfel primul model care nu va mai avea la bază platforma Logan.

„L’Automobile” scrie că versiunea standard (cu cinci locuri) va avea o lungime de 4,5 metri, iar pentru versiunea „+2”, cu şapte locuri, noul SUV va beneficia de încă 20 centimetri, care îi vor permite să acomodeze încă două persoane în locul portbagajului, chiar dacă diferenţialul va ocupa şi el puţin spaţiu.

SUV-ul Dacia va concura în mod direct cu modelele Nissan Pathfinder, Hyundai Santa Fe, Chevrolet Captiva şi Peugeot 4007, dar va putea profita de avantajul preţului pentru a se impune pe piaţă. În Franţa, Dacia Kanjara va costa circa 18.000 de euro în varianta de top, reuşind astfel să fie, potrivit publicaţiei citate, cel mai ietin SUV cu şapte locuri de pe piaţă.

DETALII:
Vezi aici imaginile cu SUV-ul Kanjara