Tribunalul a informat că va verifica dacă OMV are dreptul legal de a construi o centrală electrică de 800 de megawaţi la Samsun. Apărătorii mediului s-au plâns că centrala ar putea afecta producţia de alimente în regiune.

‘Am îndeplinit toate cerinţele juridice’, a declarat purtătorul de cuvânt al OMV, Sven Pusswald. Acesta nu a putut însă comenta cu privire la etapele următoare.

Grupul austriac OMV este pe punctul de a finaliza lucrările la o centrală electrică pe gaze naturale în apropiere de oraşul Samsun. Centrala ar urma să coste 600 milioane de euro, iar punerea în funcţiune era programată pentru luna septembrie.

OMV este un investitor important în Turcia, unde deţine Petrol Ofisi, cel mai mare lanţ de benzinării din Turcia. Viitoarea centrală electrică a OMV ar urma să asigure aproximativ 3% din cererea de electricitate din Turcia.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.
SURSA: Agerpres