Brașov, este primul județ din România, în care numărul infectărilor la elevi cu virusul SARS-COV-2 s-a triplat doar patru zile. Din cauza aceasta, peste 300 de elvi au solicitat cursuri online.

Astfel, un număr de 35 de elevi şi 17 persoane angajate în învăţământul braşovean au fost confirmate cu COVID-19, fiind afectate 19 clase, care au trecut în online de la data confirmării cazurilor timp de două săptămâni, a informat, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov.

S-a triplat numărul caurilor COVID la elevi

Numărul elevilor confirmaţi cu COVID-19 s-a triplat în ultimele patru zile, vineri fiind raportată cifra de 11 elevi cu teste pozitive şi exclusiv clase de învăţământ primar suspendate (7). În ce priveşte personalul, de vineri şi până marţi s-au înregistrat 12 noi cazuri.

De asemenea,  un număr de 374 de elevi şi 74 de cadre didactice din judeţul Braşov au solicitat să participe respectiv să susţină online cursurile. În judeţul Braşov, într-un număr de 27 de localităţi elevii au început semestrul al doilea în scenariul galben, în 25 de localităţi în cel verde şi în şase localităţi – cu cursuri exclusiv online.

Educația din România nu s-a oprit din cauza pandemiei

În ceea ce privește restricțiile impuse de Guvern pentru a limita răspândirea noului coronavirus în România, precum închiderea școlilor și ale grădinițelor nu au însemnat oprirea procesului educaţional.

Elevii au avut acces la învățământ, iar cursurile s-au desfășurat în format online.

“În 2020, pentru a veni în ajutorul copiilor predispuşi la abandonarea şcolii, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Educaţiei cu suma de 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete conectate la internet. Ne-am asigurat, astfel, că nu creşte decalajul dintre copiii din medii defavorizate şi ceilalţi elevi.

Un ordin al ministrului stabileşte criteriile pentru repartizarea tabletelor către cei aproximativ 250.000 de elevi care au nevoie de ele, conform estimării Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, a conchis Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei de Educaţie din Camera Deputaţilor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu