Judecătorii şi procurorii au mari afinităţi politice. Cam asta reiese din mai multe postări pe o reţea de socializare unde sunt înregistraţi mai mulţi magistraţi din România.

Magistraţii s-au apucat de politică

Magistraţii s-au apucat de politică. Cel puţin asta reiese din mai multe postări de pe reţelele de socializare. “Forumul magistraţilor” este un grup de Facebook în care aproximativ 2000 de magistraţi din toată ţara dezbat, fără inhibiţii şi fără limitările impuse de propriul statut, deciziile politice.

Mai mult, aceştia vorbesc şi despre conduita CSM şi chiar activitatea altor magistraţi. Sunt aceiaşi magistraţi care apar periodic în presă ca semnatari ai unor petiţii, susţinători ai diverselor cauze.

Protagoniştii acestor mesaje sunt magistraţi cunoscuţi. Judecătorul Dragoş Călin, preşedintele Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, procurorul Cristian Ardelean (ex-DNA Oradea), omul din spatele comunicatelor Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP), judecătorul Cristi Danileţ, Caius Marcius, despre care însuşi preşedintele CSM afirmă că ar fi procurorul militar Bogdan Pîrlog.

Procurorul Bogdan Pîrlog spune însă că mesajele sunt “fake”, fără să nege faptul că foloseşte contul de Facebook “Caius Marcius”, conform stiripesurse.ro.

Nu lipsesc de pe forum mesajele cu un profund caracter politic, jignirile la adresa unor politicieni şi magistraţi, acuzaţii la adresa unor servicii secrete, atacurile la CCR şi nu numai.

Sunt luaţi la ţintă inclusiv jurnalisti, cum ar fi Ioana Ene Dogioiu, Sorina Matei şi Ionuţ Cristache.

“Caius Marcius” îl numeşte “slăgurete” pe preşedintele CSM şi o regretă pe Lia Savonea. “O gaşcă de infractori a acaparat Cotroceniul:, spune acesta într-o postare.