Surse judiciare au declarat pentru ziarulincomod.ro, că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a finalizat ancheta în dosarul fraudării alegerilor locale din comuna Ciorani.

Totodată, potrivit aceleiași surse, verdictul a fost dat vineri 30 iulie, fiind trimise în judecată nu mai puțin de 27 de persoane. În ceea ce privește persoanele vizate, din grupul inculpaților deferiți justiției de procurorii prahoveni fac parte 12 angajați ai primăriei comunei Ciorani, rude și apropiați ai acestora, dar și edilul comunei, Marin Voicu.

Sursele citate precizează că acuzațiile sunt multiple. Mai exact, acuzațiile din dosar sunt de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată, falsificarea documentelor și evidențelor electorale și complicitate la falsificare.

Trebuie menționat faptul că dosarul urmează să fie judecat pe fond la Judecătoria Buzău, la solicitarea procurorului de caz, admisă de Curtea de Apel Ploiești. Cauza a fost trimisă spre judecată în alt județ, deși competența era la Judecătoria Mizil, după ce din sediul instanței au dispărut sacii cu buletinele de vot, probe în dosarul de fraudă a alegerilor locale din Ciorani.

Edilul comunei, implicat în fraudă 

Amintim faptul că ancheta în acest dosar a început în cursul anului, trecut, în toamnă, după ce un candidat la funcția de primar al comunei Ciorani a sesizat instituțiile de control cu privire la suspiciuni de fraudă la vot.

Ancheta realizată în ultimele luni a confirmat toate aceste suspiciuni. Astfel, de la începutul lunii iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut percheziţii la sediul primăriei din Ciorani, dar şi la domiciliile supecţilor, inclusiv acasă la primarul Marin Voicu.

În urma audierilor făcute de procurori, 17 inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi instanţei cu propunere de arest preventivă. Sursa citată mai precizează că în caest dosar, patru inculpați au făcut acorduri de recunoaștere.