Primarul care a fraudat alegerile locale, scos din arest de judecători. Tribunalul Prahova a considerat că măsura arestului preventiv nu este justificată.

Asta deși primarul și colaboratorii săi au fraudat alegerile cu nonșalanță, râzând de ceea ce fac, așa cum notează procurorii.

Primarul care a fraudat alegerile locale, scos din arest. Va aștepta de acasă judecata

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PNL), inculpat alături de alte 16 persoane într-un dosar în care este cercetată fraudarea alegerilor din toate secţiile de votare din localitate, la scrutinul din 27 septembrie 2020, a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu.

Decizia instanţei de judecată este definitivă.

Tribunalul Prahova a respins miercuri 28 iulie contestaţia formulată de procurori şi a menţinut decizia Judecătoriei Ploieşti care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul lui Voicu.

La acest moment, 16 inculpaţi se află în arest la domiciliu, iar o altă persoană se află sub control judiciar.

Patru inculpați, acorduri de recunoaștere cu procurorii

Patru dintre cei 17 inculpați au încheiat acorduri de recunoaștere cu procurorii, potrivit news.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună poliţiști din cadrul Serviciul investigaţii criminale al IJP Prahova au făcut în luna iunie, percheziţii domiciliare, dar și la sediul primăriei din Ciorani într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul.

Toate secțiile de votare implicate în fraudă

Toate persoanele cercetate în această cauză au fost inițial arestate preventiv.

Ancheta a pornit ca urmare a unei plângeri penale, iar de la depunerea plângerii şi până la reţinerea suspecţilor saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost violaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu, în luna februarie.

Cu acea ocazie, au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate, iar cazul face obiectul unui alt dosar penal.

Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună. Ceea ce se remarcă este faptul că inculpaţii acţionat cu ”naturaleţe” şi chiar râdeau de ceea ce fac.

Sursa foto: Dreamstime.