Mai multe persoane au cerut falimentul firmei în care Elena Udrea a investit 375.000 de euro. Procesul în care a fost solicitat falimentul firmei Băi Boghiș SRL din Zalău este în curs de finalizare.

Elena Udrea are parte de mai multe vești proaste

Instanța a constatat de curând că toate părțile implicate în proces au acceptat raportul depus de experți. Potrivit notează că instanța a omologat raportul, având în vedere că părţile au căzut de acord asupra evaluării.

Pe vremea când era ministru al Turismului, Udrea spunea că a investit foarte mulți bani în această firmă.

Acesta are acțiuni la firma chemată în fața instanță, iar una dintre partenerele sale de afaceri este chiar Lia Stanca. Ea este fosta soţie a lui Viorel Stanca și cea care deține restul de 50 de procente din stațiunea Băi Boghiș SRL.

După faliment, fosta politiciană a deschis la Tribunalul București un dosar împotriva partenerelor sale de afaceri, Veronica Elena Stanca (n.red. Lia Stanca) și Nadine Magda Stanca.

Lia Stanca a spus în trecut pentru Vocea Transilvaniei că este „un sechestru pus pe părțile sociale pe care Elena Udrea le are la Băi Boghiș, nu pe activele stațiunii”.

Potrivit explicației oferite de ea, acest lucru înseamnă că fostul ministru nu poate să-și vândă acțiunile sau părțile sociale decât cu acordul ANAF și cu condiția ca banii obținuți să intre, ca garanție, în conturile agenției.

„Este un sechestru pus pe părțile sociale pe care Elena Udrea le are la Băi Boghiș, nu pe activele stațiunii. Asta înseamnă doar că ea nu poate să-și vândă acțiunile sau părțile sociale decât cu acordul ANAF și cu condiția ca banii obținuți să intre, ca garanție, cu conturile agenției”, spunea Lia Stanca.

Elena Udrea, fost ministru, inchisoare
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru se află după gratii la Penitenciarul Târgșor

Amintim că Elena Udrea se află după gratii la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești. Ea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în Dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a încercat să fugă din țară. Totuși, a fost prinsă pe 7 aprilie 2022 la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia.

Ulterior, fostul ministru a fost extrădat în România, după ce a stat mai bine de două luni în arestul din Bulgaria.