Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel București, Daniel Grădinaru, la nivelul Secției de contencios s-a constatat un deficit al numărului de judecători. Astfel, Colegiul de conducere a decis ca doi magistrați, printre care se află și Camelia Bogdan, să fie trecuți de la Secția penală la Secția contencios.

Mutarea Cameliei Bogdan nu este definitivă, aceasta urmând a participa timp de trei luni la ședințele de judecată de la Secția de contencios, a mai declarat Daniel Grădinaru. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres judecătoarea nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secția penală.

Camelia Bogdan este cunoscută pentru condamnările pe care le-a dat în dosarul privind privatizarea frauduloasă a ICA, în care Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare sau în dosarul transferurilor de fotbaliști. Alte dosare judecate de Camelia Bogdan sunt RAFO-Carom sau transferurile de fotbalişti.

Jurnaliștii de pe domeniu au însă altă opinie, scrie stiripesurse.ro: Doamna judecator ar fi fost îndepărtată pentru că devenise incomodă pentru colegii care ar elibera oameni cercetați penal pe criterii dubioase:

”Judecatoarea Camelia Bogdan – care i-a condamnat pe Felix Voiculescu si Marian Iancu si a dispus confiscarea speciala a averii lor – a fost mutata de la Sectia Penala la cea de Contencios administrativ de Colegiul de conducere al Curtii de apel Bucuresti. Aceasta decizie vine in contexul in care judecatoarea Viorica Costiniu, cea cu sotul condamnat definitiv pentru coruptie si care l-a eliberat pe Oprescu din arest, este mentinuta la Sectia Penala, desi in mod vadit este partizana in dosarele DNA. Nu mai zic ca judecatoarea Bogdan este former fellow al Departamentului american de stat. Asta in timp ce sefa Curtii de apel Bucuresti, Lia Savonea, membra in Colegiul de conducere, este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in puscarie pentru 7 ani pentru coruptie.”, scrie Alex Costache de la TVR pe contul personal de Facebook.