Aproape jumatate din fabricantii chinezi de jucarii si-au inchis portile in 2008, sever afectati de reducerea exporturilor din acest sector, data find si calitatea relativ slaba a acestora.

La inceputul lui 2008, China numara nu mai putin de 8.610 de producatori si exportatori de jucarii, insa numarul acestora a scazut cu 49%, ajungand la 4.388, se arata intr-un articol publicat in Beijing Times.

Exporturile de jucarii au inregistrat un progres de doar 1,8% in 2008, iar suma totala a acestor exporturi s-a ridicat la 8,6 miliarde de dolari. In 2007, rata cresterii fusese de 20% fata de anul precedent.

Expertii afirma ca pe langa conditiile dure ale climatului economic international, jucariile chinezesti sufera din cauza calitatii slabe, nereusind sa se adapteze normelor de calitate din afara Chinei.

Mai mult, India a interzis importurile de jucarii din China, pentru a proteja producatorii indieni de jucarii. Conform presei chineze, Beijingul intentioneaza sa faca un apel Organizatiei Mondiale a Comertului pentru a rezolva aceste tensiuni.

Sursa: Le Figaro