Joe Biden nu îl iartă pe Donald Trump! Ce soartă îi pregătește? Tot mai multe voci cer înlăturarea lui Donald Trump din funcție înainte ca mandatulDepartamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii a declarat joi că nu va exclude urmărirea acuzațiilor împotriva președintelui Donald Trump pentru posibilul său rol în incitarea oamenilor care au asaltat clădirea Capitoliului.

Între timp, tot mai mulți voci cer înlăturarea lui Donald Trump înainte ca mandatul acestuia să expire.

Joe Biden s eva concentra asupra muncii

Acest lucru se poate face pe două căi: invocarea celui de-al 25-lea amendament de către menbrii Cabinetului sau condamnarea lui Trump de către Senat.

În ambele cazuri, vicepreședintele republican, Mike Pence, va prelua funcția de președinte până la inaugurarea lui Joe Biden.

Preşedintele ales al SUA Joe Biden a afirmat vineri că este responsabilitatea Congresului de a deschide sau nu o procedură de destituire a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, cu 12 zile înainte de încheierea mandatului acestuia, aşa cum au cerut numeroşi congresmeni democraţi după violenţele de la Capitoliu, relatează AFP.

Joe Biden va prelua funcţia de preşedinte al SUA la 20 ianuarie. ”Deci, ne vom concentra asupra muncii noastre şi Congresul poate decide cum să procedăm” faţă de Donald Trump, a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă la Wilmington, Delaware, considerând că predecesorul său este ”inapt” să guverneze.

”Una dintre puținele decizii ale sale cu care sunt de acord”

Biden i-a răspuns lui Trump, care a spus că va asigura o tranziție lină către o administrație democrată, dar nu va fi prezent la inaugurarea președintelui ales.

”Mi s-a spus că Trump a indicat că nu se va prezenta la inaugurare. Este una dintre puținele decizii ale sale cu care sunt de acord. E un lucru bun că nu vine. A reușit să depășească cele mai urâte așteptări pe care le aveam de la el.

Este o rușine pentru această țară, ne-a făcut de rușine în toată lumea și nu este demn să se afle în această funcție”, a spus Biden.

Donald și Melania Trump ar urma să părăsească Washington DC în data de 19 ianuarie.