Președintele american Joe Biden a declarat joi că nu va acorda grațiere fiului său Hunter. Acesta a fost găsit vinovat, în anul 2018, de deținere ilegală de armă de foc într-un tribunal federal. În acest context în care s-a discutat și despre dependența acestuia de droguri.

Joe Biden a declarat că nu îl va grația fiul său într-un caz de acest gen. La o conferință de presă desfășurată în cadrul summitului G7 din Italia, președintele american a răspuns ferm „Nu” la întrebarea unui jurnalist cu privire la posibilitatea grațierii.

Joe Biden dă asigurări că nu va interveni dacă fiul său va fi condamnat

El a adăugat că nu va interveni nici în privința comutării pedepsei în cazul în care fiul său va fi condamnat. Biden, care este candidat democrat la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, a reiterat angajamentul său de a respecta procedurile legale în astfel de situații.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit vinovat de un juriu pentru minciuni în documentele necesare pentru achiziționarea unui revolver în octombrie 2018. El este acuzat că a declarat fals că nu consumă droguri. S-a întâmplat atunci când a cumpărat un revolver de tip Colt Cobra. Acesta a fost achiziționat dintr-un magazin de arme din Wilmington, statul Delaware (est). Hunter Biden, fost avocat și om de afaceri, în prezent pictor, riscă o pedeapsă teoretică de până la 25 de ani de închisoare. Se poate lua în considerare și o pedeapsă alternativă.

Hunter Biden, dosar penal
Hunter Biden/SURSA FOTO: Dreamstime

Mesajul transmis de președintele SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis un mesaj pe 11 iunie. Acesta a fost transmis după verdictul în procesul fiului său, Hunter Biden. În declarația sa, el a subliniat că este președinte, dar și tată.

El a arătat că soția sa și cu el sunt foarte atașați de fiul lor. Acesta a spus că sunt extrem de mândri de progresul pe care l-a făcut.

Joe Biden a spus că înțelege pe deplin experiența multor familii care au avut persoane dragi luptându-se cu dependența. El a mai spus că se bucură să vadă că cineva pe care îl iubești a reușit să depășească această perioadă dificilă și să fie atât de puternic și rezistent în procesul său de recuperare.

Liderul american susține că va continua să respecte procesul judiciar

Președintele SUA a reafirmat că va respecta decizia luată în acest caz. Joe Biden a menționat că va continua să respecte procesul judiciar.

Joe Biden a afirmat că el și soția sa, Jill, vor fi mereu alături de Hunter și ceilalți membri ai familiei lor, oferindu-le dragostea și sprijinul lor, în orice împrejurare.